Translate

søndag 28. juli 2013

Deilige dager i Durban

Nå er vi i Durban midtvinters og dagene viser seg fra sin bedre side med temperaturer fra 19 – 27 og alt fra overskyet til knallblå himmel - bortsett fra en bitteliten regnskur i formiddag. Vi bor på en liten og sjarmerende b&b (bed and breakfast) i Portland drive i en av de nordlige bydelene av Durban som heter Umhlanga. Området her er veldig trygt, så her kan man ta bena fatt og gå turer hvor som helst i nabolaget. Her har Jessica og Eric drevet Jessicas B&B i mange, mange år og ser ut til å trives med det. Han har tidligere vært krokodillejeger og bilmekaniker men de er begge pensjonister nå. De har en hushjelp som kommer hver morgen for å vaske og holde alle rommene i orden, samt at de har en gartner som kommer to dager i uken for å holde hagen fin og flott.

Vi har startet på det gode liv og begynner dagene med en lang og lat frokost før vi tar de nye joggeskoene fatt og går/jogger en lang tur fra der vi bor, ned til stranda, langs strandpromenaden – gjerne fram og tilbake, og opp igjen. I går ble det ca 10 km x 2.

Vi har også oppdaget det lokale kjøpesenteret "Gateway" - å du og du så mange ting de har der! Og tror du jammen ikke det er salg også..:) Vi har kjøpt nye joggesko, sånn punktering på boks eller hva nå det heter - altså en sprayboks med skum og luft som du bare kobler på ventilen i dekket og spruter inn greiene etter at du har punktert, og vips, så er dekket både fullt av luft og tett, og du kan kjøre videre uten å måtte skifte dekk. Og så har Geir Olaf fått Sør-Afrikansk mobiltelefon, og vi har kjøpt potetskreller og shorts. Da skulle vel alt være klart til både fint vær og et liv i villmarken? Dette er altså en del av forberedelsene til oppholdet i Kruger National Park fra den 17. august og et par måneder framover. Erfaringsmessig er både potetskreller, eggedeler og skarpe kniver mangelvare på hyttene i Krugerparken, så det må handles inn før den 17. Skulle tro vi var på vei til et kurs i matlaging... 

Ellers har vi brukt litt tid til å planlegge de neste ukene som ser slik ut: Mandag kjører vi fra Durban til Kokstad, en kort tur på ca 2 1/2 - 3 timer. Tirsdag drar vi fra Kokstad tidlig om morgenen og har en lang kjøreøkt til King Williams Town. Onsdag morgen setter vi kursen for Knysna, og på torsdag kommer vi fram til Hermanus hvor vi blir til mandag den 5. august. Der får vi besøk av kjentfolk som overnatter og det er alltid koselig! Da skal også bilen få komme på verksted og få en grundig sjekk før vi starter på et litt mer øde og ørkenaktig kjørestrekk opp mot Springbok på vestkysten, nesten oppe ved grensen til Namibia. Her er reiseruten med kart. 

Snart kommer det en bildeblogg fra Addo Elephant ParkIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar