Translate

søndag 14. juli 2013

Hvorfor gjør vi dette?

Har du noen ganger lukket øynene og drømt deg bort?
Det var omtrent slik ideen til denne reisen startet i 2010.

Vi satt her hjemme og snakket om at det hadde vært deilig med et sabbatsår hvor vi kunne reise rundt i verden - ja kanskje verden rundt, til og med. Vi begynte å konkretisere ønskene og drømmene, og dette er noe av de forslagene som ble lagt på bordet: 14 dager i Alaska for å fotografere grizzly bjørn tidlig på høsten, 14 dager på cruiseskip i Karibien og steel drum studier på Trinidad/Tobago, safari i forskjellige land i Afrika, et lengre opphold i Sør-Afrika, våren i Vietnam og Sør-Kina før vi returnerte til Norge.

Vi begynte med å kjøpe masse reisebøker, og leste oss gjennom mye nyttig, og noe ikke fullt så nyttig informasjon om mange forskjellige land og områder. Vi brukte også internett mye til å samle informasjon, bilder, og lese om andre folks opplevelser og beskrivelser av sine reiser. Det var ufattelig fascinerende! Da fant vi også ut at det er noe som heter Air Pass hos forskjellige flyselskaper, allianser og på forskjellige kontinenter - det er kanskje noe for dere som har tenkt dere rundt hele kloden en gang? Da kan du lage deg en rundreise hos en allianse (bestående av flere flyselskap) som vil koste deg mye mindre enn om du bestiller enkeltreiser hos de samme selskapene. Klikk her for mer informasjon om Air Pass.

Vi begynte allerede da å innse at dette kunne bli et år hvor tanker og følelser ble bombardert med inntrykk og opplevelser, og vi måtte snakke litt om hvordan vi kunne få fordøyd alle disse inntrykkene og opplevelsene på en ordentlig måte. Svaret kom ganske raskt, og var veldig enkelt: Vi måtte skjære ned omfanget av turen, og heller tenke at det man ikke rakk første gangen kunne man sikkert få gjort en annen gang. 

Etter det som på scenespråket heter "kill your darlings", altså at man må ta vekk noe man strengt tatt har veldig lyst til å ha med, begynte turen å ta den formen den har i dag: Vi hadde lyst til å være i Sør-Afrika over en lengre periode, og dermed kom den gode løsningen:) Vi starter året med en roadtrip som begynner med en gang vi lander i Joburg nå på onsdag. Her kan du se ruten vår de første 12 dagene på kartet: Rute 17. - 29. juli Hvis noen vet hvordan jeg kan lage en litt mer elegant og nøyaktig linje fra sted til sted, vil jeg sette pris på tilbakemelding enten her, eller på ingeborgloseth@gmail.com
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar