Translate

onsdag 17. juli 2013

Kvelden før Afrika

I morgen flyr vi inn over det Afrikanske kontinent, og dagen derpå starter vi på en måneds rundreise med bil som ender opp i Kruger national park. Før den tid skal vi innom Addo med sine store elefanter, besøke kjente i Durban, kanskje ta noen dager innom Drakensberg for å fotografere de store gribbene som befinner seg der. Deretter går turen videre til Hermanus ved Cape Town for å se om de store hvalene har begynt å trekke inn til land. Hvis det er tilfelle, så kan vi sitte på svabergene og oppleve store hvaler som boltrer seg like under svabergene vi sitter på. Vi kommer til å si hei til kjente i Cape Town før vi drar nordover for å se på vårblomstringen i Namaqualand. Og deretter er det beine veien til Kruger national park. Det blir mye kjøring den første måneden, kanskje så mye som 7 – 8000 km.
Deretter blir det to hele måneder med foto fra morgengry til solnedgang i Kruger. Det vil fortsatt være vinter når vi kommer til området. Det har sine fordeler, blant annet er sikten bra fordi det er lite løv på trærne, malarimyggen er ikke noe problem fordi det er tørt og det blir neppe for varmt om dagen. Det vil være mangel på vann i terrenget, noe som vil gi mange opplevelser rundt vannhullene. Ulemper med årstiden er det og, hyttene vi bor i er ikke oppvarmet så vi har kjøpt langt ullundertøy som kan bli godt å ha dersom nattetemperaturen nærmer seg 0 grader, og de grønne frodige omgivelsene rundt dyrene vil mangle.
Etter hvert blir det varmere i været og regnet vil gjøre det golde landskapet frodig, sikten blir dårligere og malariamyggen vil bli mer aktiv, Samtidig vil lyset ofte være enda bedre med et vær som skifter mellom sol og regnbyger.
I midten av oktober forflytter vi oss til Kgalagadi national park, eller som noen sier – the last frontier eller Kalahariørkenen. Her blir temperaturforskjellen mellom dag og natt enda mer merkbar. Landskapet er halvørken og det er ofte en fenomenal sikt utover i terrenget. Dyrelivet her er ganske annerledes enn i Kruger. Det finnes en del andre antilopeslag her, hannløvene har en mørk man og sjansen for å møte på små og store skorpioner, og muligheten for å møte på ulike slanger er mye større her - stilig. Samtidig kan man sitte hele dagen ved et vannhull og få opplevelse på opplevelse med stadig nye dyr som kommer innom for å slukke tørsten.
1. november kommer vi til leiligheten vår på Strand utenfor Cape Town, Der blir vi fram til 1. mai før vi setter kursen mot Kgalagadi, Etosha, Namibia, Botswana, Victoria Falls med mer. Fram til ca 7.juni har vi stort sett planene klare, noe som har vært nødvendig fordi enkelte overnattinger/begivenheter må bestilles et år i forveien. Beregnet hjemkomst til Norge blir rundt 10.juli neste år hvis alt går etter planen.
Leiligheten vi har på Strand har tre soverom, og vi trenger strengt tatt bare ett av dem selv. Derfor har vi god plass til eventuelt besøkende. Ved juletider har ungene og min mor første prioritet. Når de kommer er ikke avklart på grunn av usikkerheter med tanke på skoleplasser og eksamener. Dersom vi får til dette i første del av juleferien så har familien Lie/Berge tinget på plasser siste del av juleferien. I vinterferien har vi fått klare signaler fra familien Rollheim/Larsen om at de kommer på besøk. Det er og enkelte andre som har sagt at de veldig gjerne vil komme en tur, men da utenom skoleferiene i Norge. Det gleder vi oss veldig til! Vi blir nok i Strand stordelen av tiden, men noen utflukter blir det innimellom, blant annet så skal undertegnede noen dager til Kasane/Chobe i midten av mars. Dette er en fototur som foregår i grenseområdene mellom Namibia og Botswana og der all tiden tilbringes ute på elvene i området.
For de av dere som savner bilder i denne artikkelen…. Hallo, vi er på hotel ved Sola flyplass og må opp kl 03 i natt for å rekke flyet. Minnekortene, eksterne harddisker og pc er tømt for bilder, alt er gjort klart for å fylles opp de neste månedene.

1 kommentar:

  1. Dette høres bare fantastisk ut. Jeg gleder meg til å følge dere på turen. Trenger ingen flyplassbilder. Håper dere deler mange bilder fra spennende opplevelser med folk og dyr.

    SvarSlett