Translate

søndag 15. september 2013

Den gamle krigeren


Den gamle krigeren.

Den gamle krigeren er nå ensom og forlatt. Han må skaffe seg mat selv og passe seg for andre løver, hyener, leoparder, cheetas og villhunder som mer enn gjerne vil ta livet av en gammel løve som fortsatt er en konkurrent til maten som finnes i området.

For ikke lenge siden var han flokkens ubestridte leder og beskytter. Det var han som fikk føre genene sine videre og forsyne seg først når et nytt bytte var drept av løvinnene. Men etter å ha ha ledet flokken gjennom noen år ble han utfordret av en yngre og sterkere hannløve som overvant ham. Han slapp unna med livet i behold, men det er ingen som ønsker ham i live.

I løpet av de to første leveårene dør halvparten av alle løver. Ved toårsalderen blir hannløvene jaget bort fra flokken og dens områder og må klare seg på egen hånd. Noen ganger finner flere hannløver sammen og danner små flokker som jakter sammen og beskytter hverandre. Men det er mange prøvelser og halvparten av de unge hannløvene vil dø etter at de er utstøtt fra flokken.

På et eller annet tidspunkt tok den da så ikke gamle krigeren og utfordret enn annen flokkleder. Denne kampen vant han og dermed ledet han flokken gjennom flere år inntil han tapte alt i den fatale kampen mot den yngre og sterkere hannløven.

Men nå er den gamle krigeren atter alene og må utkjempe sitt livs kamp dag etter dag. En kamp han før eller senere vil tape.

Men stoltheten kan ingen ta fra ham!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar