Translate

søndag 24. november 2013

Dagene på Strand

Hei venner – vi har landet på Strand og vi flyttet inn i leiligheten vår den 1. november, etter en 10 timers biltur fra Upington. Du kan trygt si at det var en stor overgang å komme fra Kruger og Kalahari, som kan kalles «bushen» og rett inn i et forholdsvis urbant miljø. Men vi har klart overgangen fint – synes vi selv i alle fall:)

Geir Olaf fyller dagene med sortering av alle bildene han har tatt i løpet av de nesten fire månedene vi har vært på reisefot, og det er ikke få – det kan jeg love deg:)
Ingeborg har begynt å spille sammen med et bra janitsjarkorps som heter Windworx, og har allerede spilt en konsert i Groote Kerk i Cape Town. Neste konsert er torsdag 28. november på University of Western Cape – det går i julemusikk må vite, selv om det er sommer her. Det er nok bare for oss skandinaver at det er litt uvant..;)

Vi har brukt en del tid på å bli kjent med området, og vite hva som er trygt og hva vi bør unngå. Her er det rolig og fredelig, og vi går og jogger tur på stranden, vi spaserer til sentrum og tar livet med ro. Alt dette mens det er lyst, og selvfølgelig kjører vi bil etter mørkets frambrudd – det gjør alle her.

Været er fortsatt med oss! I de tre og en halv månedene vi var på veien, hadde vi 2 timer plaskregn på motorveien før Stellenbosch og en dag med sandstorm i Kalahari. That's it – ganske imponerende! Vanligvis er juli og august litt gufne måneder her nede, men vi har helt klart hatt værgudene (hvis det finnes noe sånt) på vår side.
Etter at vi kom hit til Strand har vi også fått sett den beste siden av været i forhold til årstiden – vi har til og med at en del vindstille dager og det er ikke hverdagskost her:) Men – vi har fått oppleve litt møkkavær også. Her kommer et lite notat fra forrige lørdag:

Haha, nå må jeg le:) En vanlig lørdag i november; risengrøten har de siste 10 minuttene i ovnen, sukker, kanel og smør står klart på bordet, spekeskinken er innkjøpt og ute er det skikkelig drittvær, regn og torden i massevis – hvor er vi? Svaret kunne vært Norge, men som en veldig uvanlig hendelse er det altså ekstremvær her i Sør-Afrika når sommeren står for døren. Det er ikke uvanlig med slikt møkkavær vinterstid, men NÅ?? Nei, det er ikke vanlig.

Vi leser om at «Heidi» lager flom og uvær hjemme i Norge, men her er det jammen knallharde regnbyger og mye vind også! I morges kl. 06.00 kikket vi ut vinduet vårt i 6. etasje på baksiden av blokka, og kunne se at mange av naboene som bor i vanlige hus var ute i gaten og vadet i vann opp til knærne... Noen bar madrasser og andre møbler ut av huset sitt og inn i naboens garasje, mens andre vadet bare rundt i gaten og snakket med naboene. Det var rett og slett oversvømmelse og flom i elva som går forbi rett borti høgget her. Vannstanden sank heldigvis raskt, men det er ubehagelig for de som får vann inn i huset sitt! Senere på dagen kom det ungdommer med store, oppblåste gummiringer og en padleåre for å «rafte» ned den oversvømte og litt hissige elven. Aldri så galt at det ikke er godt for noe...:)

MEN:
I dag er det masse folk på stranden utenfor blokken vår som bader, surfer, soler seg eller bare går tur. Det er en deilig søndag med 28 grader og strålende sol fra knallblå himmel, vi har gått tur og snust inn alle deilige sommerdufter – la det bli mange flere sånne, både før og etter jul!
Og i tilfelle noen lurer; ja, vi skal grille i dag også. Lam og boerewors pluss three bean salad og vanlig grønn salat ved siden av. 

Ønsker dere alle en fin uke med et bilde fra terrassen vår i dag - håper det varmer!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar