Translate

søndag 5. januar 2014

Happy New Year

Hei og godt nytt år alle sammen!

Det er rart med det, men når du har kommet over halvveis i et prosjekt så kommer det an på hvilket forhold du har til dette prosjektet. Hvis det er noe skikkelig kjedelig, så gleder du deg kanskje over at du har tippet halvveis og at du egentlig ikke har så mye igjen. Mens hvis det er et riktig hyggelig prosjekt som er kommet litt over halvveis, så er det litt leit å tenke på at det er mindre igjen enn det du allerede har vært gjennom.

Vi er på den siste nå - vi har vært hjemmefra i snart 6 måneder, og vi har 5 1/2 måned igjen til vi vender nesen nordover. Vi sier absolutt ikke at vi gruer oss for å reise hjem igjen, men vi har det veldig veldig bra litt sånn rundt halvveis i dette "ta-ett-år-fri-prosjektet" vårt. Dagene går umerkelig forbi med sol og late dager, litt trening, litt sunn mat og bittelitt mindre sunn mat, litt spilling og litt (eller kanskje ganske mye) sortering av bilder;)

Nå vil vi ta dere med på en liten mimretur gjennom de første seks månedene her i Sør-Afrika:

Vi landet på O.R.Tambo internasjonale flyplass sent på kvelden den 17. juli, og vi sto og hutret og frøs mens vi ventet på at shuttlebussen skulle komme for å kjøre oss til hotellet. Etter en lang flytur er det alltid deilig med en myk og god seng, og det var det heldigvis på vårt hotell. Vi våknet neste morgen til sol og strålende vær, en koselig beskjed om at lille Mia var født og dette sitatet på veggen i gangen - starten på turen kunne ikke blitt bedre:)


Da var liksom eventyret i gang, og vi dro for å hente bilen vår. 

I løpet av en måned klarte vi å besøke alle 9 provinsene i landet. X-Trail kjørte ca 10.000 km de første 30 dagene - det står det vel litt respekt av? Og det beste av alt er at det var 10.000 kilometer uten en eneste skramme eller skade av noe annet slag. Vi kjørte gjennom alt fra kjempestore store byer som Johannesburg og Pretoria, til bittesmå tettsteder, noen av dem så små at GPS'en ikke visste hvor vi var en gang. Men Liv, som vår GPS heter, klarte brasene og tok oss alltid trygt til neste sted. Vi koste oss, men har konkludert med at hvis vi skal kjøre Sør-Afrika rundt en gang til, så skal vi bruke litt mer tid.

Etter alle disse kilometrene skulle vi tilbringe 2 måneder i Kruger National Park - nasjonalparken er på 20.000 km2, så her var det fritt fram å utforske terrenget så lenge man ville. Vi bodde på forskjellige camper, som oftest i en hytte med to gode senger, bad med kaldt og varmt vann i dusjen, vannklosett og kjøkkenet var montert på terrassen. Det var laget et eget bur til kjøleskapet, slik at ikke apekattene skulle åpne det og rane oss for alle godsakene. Og i noen camper måtte matlagingen planlegges utrolig nøye, for hvis man snudde blikket vekk i 2 minutter hadde apekattene allerede stjelt maten som lå klar på benken. Latterlig irriterende, men man lærer i alle fall å bli fokusert og effektiv på kjøkkenet. Og hvis dere lover å ikke si det til noen, så bodde vi også i safaritelt noen netter... (men det var innenfor gjerdene i campen altså)

Bilen fikk et bittelite sammenbrudd den siste dagen i Kruger, så flaks var det at vi hadde bestilt stor service avreisedagen på et fantastisk stort og flott Nissan verksted i Nelspruit, som ligger ca 1 times kjøring fra der vi kjørte ut av parken. Vi skrapte oss avgårde tidlig om morgenen og klarte å komme fram til verkstedet uten problemer. Men de sa at det var fint at vi kom nå, for hvis ikke kunne hjulene ha blitt blokkert - det var visst noen doble fustasjeopphengsforkoblinger det var noe galt med, eller noe i den duren:)Fra 15. oktober hadde vi booket hytter og opphold i Kgalagadi National Park for å oppleve noe helt annerledes - alle vi snakket med fikk stjerner i øynene og sa; det er vanskelig å beskrive, det er bare helt annerledes. Og det hadde de helt rett i! Det er vanskelig å beskrive Kalahari (som vi kaller parken) - det er tørt, det mye sand, det nesten ørken, men så er det ikke det likevel... Samtidig er det trær, det er blomster, det er grønne, uttørkede elveleier og det er masse kattedyr. Vi møtte cheeta (gepard) hver eneste dag, og det var også en del leoparder og løver å se. 
Det beste med Kalahari er at det er ingen elefanter, ingen neshorn, ingen flodhester eller andre store og farlige dyr (det var hilsen Ingeborg). 
Det beste med Kalahari er at man kan se flere slanger og andre fascinerende krypdyr i tillegg til alle de flotte kattedyrene (det var hilsen Geir Olaf)


Da oktober var ferdig var det på tide å pakke kofferten og sette kursen sørover til Cape Town området og vår leilighet på Strand. Strand er en liten koselig by som ligger ca 40 min utenfor Cape Town og 20 min fra flyplassen. Perfekt plassering for oss med andre ord. Vi får besøk av Brynhild og Tormod neste lørdag, og det gleder vi oss veldig til! Sengene er ferdig oppredde og vi håper at Zethu som hjelper oss med husvasken er tilbake fra juleferien sin i morgen:)

Varme klemmer fra oss her på terrassen i solnedgangen:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar