Translate

mandag 3. mars 2014

Besøk fra Norge og masse nye opplevelser:)

Vi må bare beklage at det ikke ble noen blogg sist søndag, men du skjønner at da var vi på konsert i Kirstenbosch Botanical Garden og hørte på Cape Town Philharmonic Orchestra sammen med familien Rollheim Larsen som har vært her hos oss på besøk. Tiden har gått så fort at vi ikke har fått tid til å sitte ned for å skrive blogg før nå!

MEN - her skal dere få en liten smakebit av alle de kjekke opplevelsene vi har hatt sammen:

Vi har vært med å ta i mot Stortingspresident Olemic Thommessen som ville besøke Field Band Foundation (FBF). FBF er den organisasjonen som Ingeborg jobbet for i Sør-Afrika i 2002-2003, og som hun også jobber frivillig for nå. Grunnen til at Stortingspresidenten ville se på akkurat dette prosjektet, er at de får støtte fra UD til å ansette norske musikklærere på Field Band Academy i Oakford utenfor Durban. Etter hvert har de fleste dirigentene i de over 40 korpsene rundt om i landet studert enten i Norge eller ved akademiet. Når vi kom hit i 2002 var det 2 musikanter som hadde vært i Norge på Manger Folkehøgskule som det første kullet i utvekslingen mellom Norges Musikkorps Forbund og Field Band Foundation og det var 6 korps i hele landet. Det sier vel sitt om at dette er et suksessfullt samarbeid og et godt prosjekt. 
Det virket det som om Stortingspresidenten også syntes - han hadde en ærlig og hjertelig tale til korpset, skoleledere og elever som var kommet for å høre på. Jeg hørte at han mente det når han sa at de spilte og sjarmerte seg inn i hjertet hans.
Etter det formelle skulle det spilles, og Ambassadør Kari Bjørnsgaard imponerte stort på marimba, mens leder for undervisningsdepartementet i Western Cape, herr Burger gjorde sitt beste på skarptrommen. Stortingspresident Olemic Thommessen fikk den ansvarsfulle oppgaven og være "hjertet" i musikken - altså den som hadde ansvar for pulsen - å spille basstromme. Han kastet slips og dressjakke og mestret oppgaven med glans. Det var en riktig så kjekk dag på jobben:)

Her ser dere Siv Stundal, Olemic Thommessen, undertegnede og undervisningsleder Burger
Skage Rollheim Larsen, Siv Stundal og Olemic Thommessen holder liv i musikken!
Nærmest for å understreke forskjellene i dette landet, dro vi rett fra stortingsbesøk i townshipen Cloetesville til vingården Boschendal. Her gikk vi tur i den nydelige hagen, og så og luktet på frukt og krydderier, handlet litt i butikken, spiste lunch og lo og fjollet. Det var en deilig dag!

Cool family Rollheim Larsen på vingården Boschendal - Agnes, Jens, Skage og Jeanette
Litt mer relaxed family Løseth/Gjerden på vingården Boschendal
Agnes fikk trent litt jazzy ballett.....
.....litt karate....
.....litt klassisk ballett.....

.....og lattermusklene:)
Vi dro til bydelen Bo-Kaap for å ta bilder av de unike og fargerike husene, og tror du ikke at vi ble møtt av reklame for Expo Design Indaba. Etter besøket i Bo-Kaap skulle vi nemlig besøke denne messen, og Ingeborg skulle skulle spille med slagverkere fra Fieldbandet i Cloetesville der på en motevisning!

Dame på terrassen sin i Bo-Kaap
Reklame for messen Design Indaba på husveggen
Her tar undertegnede sine første, spede steg på catwalken før motevisningen for (ironisk nok) firmaet ved navn Non-European:
Ikke dagligdags å trippe på catwalken akkurat
Gutta på tritoms klarte å fokusere på musikken uansett hvilke vakre jenter som passerte dem

Nå prøver jeg å legge inn flere bilder, men det virker som om siden ikke tåler mer. Jeg får vel fortsette i morgen.
Lev vel så lenge! Og tusen takk for besøket og vel hjem til Jens, Jeanette, Agnes og Skage:)

Dagen etter:
Da får vi se om det kanskje ikke går an å få lagt inn noen flere bilder - jo da, nå funker det slik det skal:)
Skage tok bilde av meg, samtidig som jeg tok bilde av ham. Som reklamen i Bo-Kaap sa; Creativity means not copying!


Vi har også vært på besøk til cheetah'ene og apekattene, Robben Island ble selvfølgelig besøkt av gjestene og det var mangt og meget å se fra terrassen her hjemme også.


En dag var det en hel gjeng som trente karate


En annen dag var det livredningskonkurranse

Og det er fra terrassen i 6. etasje i denne blokka....


.....at solnedgangene ser slik ut:


Ønsker dere alle en riktig fin uke:)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar