Translate

torsdag 12. juni 2014

Mer Namibia

Hei igjen - vi er kommet til hovedstaden Windhoek, som ligger ganske så midt i landet på alle måter. Her sover vi i to netter før vi setter kursen sørover til Sossusvlei med sine ildrøde sanddyner og øde landskap.

Nå begynner vi å merke vinteren på alvor; det er veldig kaldt på nettene (ned mot frysepunktet og vel så det noen ganger) men dagene er fortsatt ganske gode og varme. Siden Windhoek ligger på 1700 meter over havet, sier det seg selv at det er kaldere her enn ute ved kysten. I går morges forlot vi Swakopmund i 33 grader og sandstorm, kjørte gjennom endeløse ørkenlandskap og over høye fjellpass til vi ankom Windhoek på kvelden i rundt 15 grader. Brrr;)

I dag skal vi gå på den legendariske restauranten Joes Beerhouse og spise de dyrene som Geir Olaf har tatt så mange bilder av. Lurer på om det blir Kudu, Gemsbok eller Springbok? Ryktene sier i alle fall at det skal være fantastisk god mat der, så vi ser fram til det.

Etter frokost i dag måtte vi følge X-Trail på "sykehuset" fordi det ene festet til panseret hadde røket. Vi dro først til Nissan verkstedet her i Windhoek, men de hadde ikke delen inne og det kunne gå tre dager før de fikk den. Og dette har jo ikke vi tid til.... I Sør-Afrika (og mange andre steder i Afrika) har de et uttrykk som heter nownow - det betyr nå med en gang. Sier du nownownow, betyr det med en eneste gang.

De henviste oss til Thies Body Work (høres nesten ut som et treningsstudio, spør du meg) for der kunne de kanskje hjelpe. Vi spurte om de trodde at Thies kunne hjelpe oss nownow, og da så bare mannen på oss og lo... "Det er ingen ting som heter nownow i Namibia", svarte han med et stort smil. Vi ble en smule bekymret, men dro til Thies med kryssede fingre.

Da vi kom til Thies og presenterte problemet, ble vi møtt med en seriøsitet og hjelpsomhet som du sjelden finner i Norge. De sa at siden vi skulle dra videre i morgen, ville de hjelpe oss med en eneste gang (nownownow). De ville først prøve å finne en brukt del, og hvis ikke det gikk, skulle de sveise.

Vi ble kjørt til nermeste kjøpesenter av firmaets egen sjåfør, og gikk rundt der og kokkelurte i 2 timer før telefonen ringte og de fortalte at bilen var ferdig og at sjåføren var på vei for å hente oss igjen.
Prisen var heller ikke avskriekkende - 300 kroner. Vi blir stadig imponerte over servicen og kvaliteten på arbeidet de utfører her i det sørlige Afrika!

Det betyr at vi kan kjøre videre i morgen tidlig med en X-Trail som fortsatt er i kanonform.

Dere hører fra oss når vi er på nett igjen - vi vet ikke helt når det blir.

Men om drøye to uker er vi hjemme igjen, og da kan vi jo snakkes på ordentlig:)

Ønkser dere alle en fin helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar