Translate

søndag 8. juni 2014

Namibia, "lille" Tyskland i Afrika

I dag har vi kommet til litt mer tettbygt strøk; vi er i Swakopmund helt ute ved kysten og vi har endelig fått tilgang til internett igjen. Her er det supert vær og vi skal være her i 3 dager - deilig!

Det å si at Namibia er et "lite" Tyskland i Afrika er misvisende, for det er et gedigent land: 824.292 km2 men med kun 2,3 millioner innbyggere. Her spilles det ompa og polka musikk på radioen og det snakkes tysk på en del av radiokanalene. Ellers er engelsk det offisielle språket og alle snakker afrikaans i tillegg til tysk og engelsk. Ellers er det "ordnung muss sein" over hele linjen og fartsbøtene er visstnok skyhøye - til og med på en søndag kjørte vi forbi ikke mindre enn 3 laserkontroller i løpet av ca 300 kilometer. Vi kjørte selvfølgelig ikke for fort!

Etosha Nasjonal Park var flott - kanskje ikke fullt så mange dyr (les kattedyr som løver, leoparder og cheetaher) som Geir Olaf kunne ønske seg, men han er den eneste av alle de menneskene vi har snakket med som så to leoparder på en dag. Det skal være sagt at det ble de to eneste han så på 3 uker da... Han var også så heldig å få med seg en cheetah (gepard) jakt etter en stakkars liten springbok. Denne gangen vant springboken og cheetah'ene måtte ut på jakt igjen på et senere tidspunkt.

Men her er noen av møtene vi hadde med løver - ganske så stilig:)

Sjefen i gata
Her var det samlet 14 løver ved vannhullet tidlig en morgen
Denne lille rakkaren ville klatre - kanskje ser du det ligger 5 andre løver i bakgrunnen?
Han ble litt sliten, så han hvilte litt midt på veien
Vi kommer tilbake med mer tekst og flere bilder senere i uken - måtte bare gi dere en liten smakebit på hva vi har opplevd siden sist dere hørte fra oss:)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar