Translate

søndag 15. desember 2013

Tredje søndag i advent - stor konsert i byen!

Hei alle venner!

Denne uken har vært fylt med Mandela på radio, på tv og med minnemarkeringer på store stadioner rundt om i landet. Det er vel ikke til å unngå at dere utenfor Sør-Afrika også har fått høre om at presidenten ble buet på og at de hadde leid inn en døvetolk som ikke gjorde jobben sin i Soweto på tirsdag. Dette er ikke noe Sør-Afrikanerne er stolte av i det hele tatt, og det ble faktisk bedt om unnskyldning for at "en del ting ikke har gått så fint" under begravelsen i dag.

Men vi var på en flott minnemarkering i Cape Town på onsdag og i dag fulgte vi begravelsen på tv. Mange artister og politikere stilte opp med sang, musikk og taler - blant annet var en engasjert Annie Lennox til stede og kapteinen på rugbylaget fra 1990-årene holdt en flott tale til minne om Mandela.

Her er noen bilder fra minnemarkeringen "A life celebrated":

Utenfor Cape Town Stadium før minnemarkeringen var det liv og røre - sang og dans og masse masse plakater med bilde av Tata Madiba

Vi kom tidlig for å unngå kaos, og det skal jeg hilse å si at vi ungikk:) Som dere ser, er det ikke mange sjelene som er kommet når de åpner dørene.

Stadion fylles opp etterhvert og veldig mange har med plakater med bilde av Mandela 

Sør-Afrika sørger ikke slik som Norge - her feires det livet som er levd med sang og dans, smil og vennskap

I Mandelas ånd - alle er samlet, uansett farge.

ANC markerte seg også under seremonien

Alle synger med og viser respekt, både eldre....

....og yngre

Og disse to kjenner noen av dere kanskje? Ja, det er Chanique og Ingeborg:) Tenk at det er 11 år siden vi ble kjent med hverandre!

Det sies at det ble delt ut 53.000 billetter til denne markeringen

Og det virket som om alle 53.000 kom - etterhvert:)

Energi og hyllest fra de unge i landet

Amandla!

Stor begeistring for artistene som stilte opp

Allsangen og applausen nådde nye høyder under The Bala Brothers framføring av "You lift me up"

Nå er begravelsen over og Sør-Afrika kan gå videre - det blir spennende å se om de klarer å videreføre arven etter Mandela og tankene hans om et rettferdig Sør-Afrika og en bedre verden!

Vi gleder oss veldig til familien kommer på onsdag morgen - sengene er oppredd og klare til bruk! Det er bare til å pakke tannbørste og badetøy:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar