Translate

søndag 20. april 2014

God påske!

Det sies at hvis man utfordrer seg selv, utvikler man også nye deler av hjernen. I løpet av dette året har vi utfordret både mangt og meget, men denne langfredagen i påsken 2014 tok vel kaka...

Old Mutual Two Oceans Marathon blir arrangert denne helgen med masse forskjellige løp. Alt fra 56 meters løp for 2-3 åringer og opp til ultra maraton på 56 km.
Vi hadde på forhånd satt oss et mål om å være i bedre fysisk form når vi drar hjem fra Sør-Afrika enn når vi kom. Og det har vi har klart! Her er vi klare som bare det før løpet med vakre Table Mountain i bakgrunnen.Med spreke Anna på besøk var det ikke vanskelig å melde seg på et løp sånn midt i denne kategorien som blir kalt "International Friendship Run". 84 forskjellige nasjonaliteter var representert på startstreken, og det var ganske sikkert like mange som kom i mål. Alle nasjonaliteter ble også oppfordret til å løpe med sitt eget flagg, men når vi kjente på hvor tungt det norske flagget var måtte vi bare la det stå igjen. Vi hadde mer enn nok med å ta med kroppen gjennom løypa.

Ganske snål følelse når det står både politi og vakter fra Two Oceans Marathon og stopper trafikken for at vi skal kunne løpe over veien. Det har jeg aldri opplevd før. Det var deilig vær i Cape Town denne langfredags morgenen - passe varmt, sol fra knallblå himmel og ikke et vindpust. Det var rett og slett ganske ålreit:)

Etter å ha kommet velberget i mål med svette røde t-skjorter, fikk vi en pose med "løpefrokost" - altså en banan, et eple, nøtter, en cookie og vann. Og slik som dette ser man ut etter sitt livs aller første løp.Påskeaftens morgen ble brukt til sprudlevinsmaking på vingården J. C. Le Roux i Stellenbosch. Det var en utrolig vakker gård med store vinmarker og vakre bygninger. Sjåføren finn to glass fulle med kjipesjampis, mens passasjerene fikk smake på 5 forskjellige ordentlige sprudleviner. Det er noe som virkelig anbefales! Og prisen pr person? Ca halvparten av å løpe International Friendship Run (og det kostet 80 Rand - altså 45 norske kroner...)
Etter en kjapp matvarehandel, dro vi hjem for å tilberede påskelammet på braaien (grillen) ved bassenget. Alt i alt en annerledes og deilig påskeaften. Det eneste vi gikk glipp av, var Påskelabyrintens finale på nettradio...:)

I dag har vi vært i Monkey Town og besøkt alle apekattene, fuglene og de andre dyrene i Afrika.Vi har også besøk av Charmaine og Chanique i dag som hjelper til å forberede middag til en del av våre venner i morgen. Anna og Chanique har ansvar for Tzatziki og Pavlova:)


Vi ønsker dere alle en deilig, ny uke og melder om at nå kommer det bare EN blogg til fra oss på Strand. 1. mai forlater vi vakre Western Cape og setter nesen nordover mot Kalahari ørkenen og Namibia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar